Publisert 1 kommentar

Forfatterbesøk av Brageprisnominerte Aage Storm Borchgrevink!

Mandag 21.november, fra kl. 17.00 til 18.00, har Norli Eidsvoll vært så heldige å få besøk av BRAGEPRISNOMINERTE Aage Storm Borchgrevink. Borchgrevink vil være tilstede hos oss i Eidsivagate 1 i Eidsvoll (Sundet)!

Borchgrevink er nominert til Brageprisen med boken «Krigsherren i Kreml – Putin og hans tid», og vil signere sine bøker hos oss den 21.november, mellom kl. 17.00 – 18.00!

Krigsherren fra Kreml

Hvordan kunne lederen av vårt store naboland bli så mektig og farlig? Aage Storm Borchgrevink har fulgt Russland og president Putin tett de seneste tjue årene. Nå bruker han sin kunnskap om mannen og landet til å skrive om Putin som politisk leder. 

 

Mange har fryktet Vladimir Putin, men få hadde forventet den brutale invasjonen av Ukraina. Hvordan kunne lederen av vårt store naboland bli så totalitær og farlig? Aage Storm Borchgrevink har jobbet med Russland i hele sitt voksne liv, og bruker sin kunnskap til å skrive en kortfattet og levende biografi om Russlands president. Det er en fortelling om det moderne Russland, fra familien Putins tragedier under annen verdenskrig, gjennom oppveksten i Leningrad og frem til Sovjetunionens fall, som også ble alvorlig for KGB-agenten Putin. Etter et blaff av frihet på 1990-tallet, strammet Putin grepet og bygget et Russland med velstand for de få og ambisjoner om å gjenoppstå som stormakt.

 

AAGE STORM BORCHGREVINK arbeider med menneskerettigheter i Russland, Ukraina og Georgia i Den norske Helsingforskomité. I 2007 utga han Den usynlige krigen: Reiser i Tsjetsjenia, Ingusjetia og Dagestan. Han vant Kritikerprisen for En norsk tragedie. Anders Behring Breivik og veiene til Utøya. I 2019 ga han ut Giganten, fra Statoil til Equinor, historien om selskapet som forandret Norge. 

 

 

Sitater:

Nominert til Brageprisen for sakprosa 2022: «Krigsherren i Kreml (er) en bok vi kan lære mye av. Her fortelles drivende godt – nesten som i en kriminalroman – om Vladimir som søkte seg til KGB i unge år – og som etter hvert har strammet kloen om det russiske samfunnet i så stor grad at Putin nå fremstår som en ny tsar.»

– Brageprisjuryen 2022

1 kommentar på “Forfatterbesøk av Brageprisnominerte Aage Storm Borchgrevink!

  1. […] Vi takker Aage Storm Borchgrevink for besøket den 21.november… […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *